Dragi ljubitelji živali!

Tale košček spletne strani je namenjen vsem nam, ki se zavedamo kako dragocena bitja so naši kosmati prijatelji. Vendar včasi , tako kot pri ljudeh ni dovolj, če imaš le pasivno rad. Ljubezen se meri po dejanjih. Dobra dela pa so merilo dobrih ljudi.

Zato - NE OBRNITE SE STRAN, KO BOSTE ZAGLEDALI ŽIVAL, KI POTREBUJE POMOČ.
Zaradi vas in vaše pomoči bo ta svet morda malenkost lepši. Ne pozabite - svet spreminjajo pogumni posamezniki!Na spletu sem prebrala besede prečudovitih ljudi, ki so svoje znanje in moči strnili. Res, vsaka čast.
Dodajam njihove besede :
"Samo to vas prosimo, da nas pokličete, ko boste opazili koga, čigar konec bi bil brez vašega klica neizbežen. Naj vam ne bo vseeno."
KLINIKA MEDICOVET
v Kranju (04/ 235-82-60). Pokličete lahko tudi mene - 040 644 446 !!!

In se nekaj - če zelite narediti prvi korak k boljši prihodnosti ne kupujte izdelkov zaradi katerih trpijo živali. V prilogi je seznam kozmetičnih podjetij, ki testirajo na živalih in seznam tistih ki ne testirajo. Oglejte si ju in če vam je resnično mar, ju boste naslednjič vzeli s seboj, ko boste šli v nakupe. Čim večkrat glasno sprašujte prodajalke po izdelkih, ki niso testirani na živalih.

NAJ ZARADI NAŠE LEPOTE ALI UDOBJA NE UMIRAJO NEMOČNI!!! ... NI POTEBNO!!
!
(obstajajo drugi ravno tako zanesljivi testi) ..

IN NI PRAV!!!

Sasa
PRILOGE :

1.) SEZNAM PODJETIJ, KI TESTIRAJO NA ŽIVALIH
TOREJ SEZNAM TISTIH, KI JIH MORAMO PRI NAKUPIH IGNORIRATI


P&G je najhujši; v letu 1991 so naredili eno vrsto testov na 300 živalih, pri čemer so že obstajali podatki in sicer od testov na prostovoljcih!!! Vsako leto v hudih mukah kot posledica testiranj umre preko 50 000 živali!

Sem sodijo izdelki kot so

Clairol, Max Factor, Pantene, Old Spice, Oil of Olaz, Head&Shoulders , Sally Hansen, Ariel, Always, Pampers, Ponds, Fenjal, Aquafresh Vaseline , Colgate ( se pa zelo trudijo za odpravo testiranja na živalih in uporabo alternativnih metod), Palmolive.
Coty: Adidas, Davidoff, Joop!, Lancaster, Jil Sander, Johnson&Johnson: Penaten, Clean&Clear, Bebe, Carefree, Piz Buin. L'oreal: Biotherm, Garnier, Armani, Helena Rubinstein, Lancome, Vichy , Coppertone, Dr. Scholl's .
Unilever: Dove, Rexona, Axe, Impulse, Organics, Lux, Signal, Cerruti, Calvin Klein, Valentino, Cutex, Elizabeth Arden, Rimmel, Timotei, Persil, Mentadent Playtex: Banana Boat, Veet . Henkel&Schwarzkopf: Poly, Taft, Gliss Kur, Schauma, Fa, Aok, Diadermine, Vademecum, Fiorucci. Neznano (niti Peta nima natančnih podatkov): Nina Ricci, Dior

2.) SEZNAM PODJETIJ, KI NE TESTIRAJO NA ŽIVALIH - KUPUJMO LE NJIHOVE IZDELKE!!!

Alverde, Alterra, Almay, Amway, Avon (prvi, ki je skupaj z Revlonom že daljnega leta 1989 prenehal z vsemi poskusi na živalih!), Annemarie Borlind, Chanel, Clarins, Clinique, Collistar, Darphin, Decleor, Dermalogica, Dr. Hauschka, Estee Lauder, Fruit of the Earth, Guhl, Joico, Montagne Jeunesse, Matis, Maybelline, Murad, Neutrogena, Oriflame, Orlane, Revlon, Shiseido, St. Ives, Weleda, Wella, Yves Rocher, Beiersdorf: Juvena, Atrix, Nivea, Labello La Prairie, Eucerin, 8x4, Balea (izdelek dm lastne blagovne znamke).

Pohvalne so usmeritve nekaterih znamk, ki se direktno zavzemajo za to, da so prijazne življenju nasploh. Naprimer L'OCCITANE, ki svojih izdelkov ne preizkuša na živalih, niti pri izdelavi izdelkov ne uporablja sestavin živalskega izvora, večina embalaže je označena tudi v brajici (pisavi za slepe), zagotavlja, da ni noben izdelek narejen z izkoriščanjem dela otrok, ter si prizadeva za ohranjanje okolja z uporabo okolju prijazne embalaže in najmanjšo možno količino embalažnega materiala.


Moratorij na testiranje na živalih: Braun, Gillette.

MOJ OTVORITVENI GOVOR NA SHODU DRUŠTVA ZA OSVOBODITEV ŽIVALI »» PDF